Military Time
Recent posts

Αρχική

Αρχική » » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ τεύχος 44 Σεπτέμβριος 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ τεύχος 44 Σεπτέμβριος 2013


  331 ΜΟΙΡΑ
  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
  Στα χρόνια που πέρασαν πολλοί πίστεψαν πώς ελλείψει κονδυλίων η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είναι πια αυτή που ήταν… Έκαναν όμως λάθος! Η 331 Μοίρα ήρθε τον περασμένο Μάρτιο να τους διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. 
  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1968. 
  Στο αφιέρωμα του τεύχους αυτού, εκτός από την αναφορά στις λεπτομέρειες του ταξιδιού της πρώτης ελληνικής αποστολής στη Γαλλία προς αξιολόγηση εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής μαχητικού, υπάρχει και το παρασκήνιο… Οι λόγοι δηλαδή που οδήγησαν τη δικτατορία της 21ης Απριλίου σε αυτή την ενέργεια, πέρα από το αρχικό αμερικανικό εμπάργκο την περίοδο 1967-1968.

  BVR - ΜΑΧΗ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ
  ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Τα αποτελέσματα των εμπλοκών αυτών σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις και οι λόγοι για τους οποίους προέκυψαν, αναλύονται σε ερευνητική διατριβή του Αντισμήναρχου Πάτρικ Χίγκμπυ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), που υποβλήθηκε στις 30 Μαρτίου 2005 σε μερική εκπλήρωση των απαιτήσεων αποφοίτησης από το πρόγραμμα «Θεωρία, Δόγμα και Στρατηγική της Αεροπορικής Ισχύος: 1945 – Σήμερα» του Κολεγίου Αεροπορικού Πολέμου (AWC).

  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΧΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
  ΤΑ «ΒΕΛΗ» ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΔΙΩΡΓΑΝΟΝΤΑΙ
  Η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) αποτελεί μια από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, της οποίας τα πολεμικά πλοία και το προσωπικό συνθέτουν μια από τις βασικότερες «αιχμές» στη φαρέτρα του ένδοξου Κλάδου. Για το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον της ΔΤΣ, μιλήσαμε πρόσφατα με τον διοικητή της ΔΤΣ Πλοίαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ενώ είχαμε και την αποκλειστικότητα να είμαστε οι πρώτοι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν το νεότερο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ.

  ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
  ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΣ ΡΩΣΙΚΑ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΛΑΘΗ!
  Στην παρέλαση του Πεκίνου για την 60ή επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου 2009, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) παρουσίασε επίσημα μια σειρά νέων τεθωρακισμένων οχημάτων, για τα οποία κυκλοφορούσαν μέχρι τότε φήμες.

  ΑΜΥΝΑ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
  Το Αιγαίο αποτελεί τον γεωπολιτικό και πολιτισμικό φυσικό χώρο του Ελληνισμού. Από αρχαιοτάτων χρόνων έχει καταδειχθεί η στρατηγική του σημασία. Η Ελλάδα άκμασε όταν έλεγχε το αρχιπέλαγος, ενώ όταν αντιθέτως απώλεσε τον έλεγχο του πέρασε φάσεις γεωπολιτικής έκλειψης. Σήμερα το Αιγαίο απειλείται από την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, η οποία το έχει στοχοποιήσει.

  ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ IDEF 2013
  ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
  Στο τεύχος Ιουνίου 2013 η «ΕΑ&Τ» δημοσίευσε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την τουρκική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας IDEF 2013. Επανερχόμαστε στο τεύχος αυτό για να καλύψουμε ορισμένες ακόμη όψεις της τουρκικής έκθεσης.

  Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
  ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ;
  Το παρόν κείμενο αναφέρεται σε μια σημαντική (προεκλογική αλλά και απολογιστική) ομιλία της τέως Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (21η Ιανουαρίου 2009 – 1η Φεβρουαρίου 2013) Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, με τίτλο: «Ενεργειακή Διπλωματία στον 21ο αιώνα». Η ομιλία αφορούσε σε ενεργειακά ζητήματα και στην ενεργειακή διπλωματία στον 21ο αιώνα.
  Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο :

  Άρθρα

  Ανακοινώσεις

  Δελτία Τύπου

  Εκδηλώσεις

  Περιοδικά

  Support :
  Creating Website by Κ.Ε.Ε.Δ. - Hellas
  Department of Electronics Management
  Copyright © 2013-2014 - All Rights Reserved
  [ Κ. Ε. Ε. Δ. ]
  Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων
  HELLENIC
  Special Forces Reserve Union